Bersikap Kasar Jadi 1 Masalah Walaupun Ibadah Dijaga

Sering Bersikap Kasar Pada Anak Dan Suami Meskipun Ibadah Di Jaga

Pesakit ini ceritakan masalahnya yang sering bersikap kasar serta emosinya yang tak terkawal.

bersikap kasar

SOALAN :

Cuba untuk tidak bersikap kasar

“Ustaz. Saya dalam proses untuk tidak bersikap kasar pada anak-anak dan suami. Perkara kecil pun boleh buat saya melenting 1 kampung bising dan membebel. Dek kerana sikap saya sendiri. Anak-anak kurang rasa hormat pada saya dan suami hilang keyakinan pada saya untuk berubah.”

Saya cuba kawal marah saya ustaz. Sudahnya saya terlepas juga. Sampaikan sahabat saya sendiri cakap, solat tepat pada waktunya… Mengaji pulak tak tinggal… Tapi perangai lebih baik lagi orang yang tak mengaji dan solat ni..”

“Bantulah saya ustaz. Pada yang sama saya terus berusaha untuk berubah untuk kawal marah dan tidak bersikap kasar.”

JAWAPAN :

Berpunca dari sihir pemisah semata-mata?

Sihir pemisah ni adalah istilah yang sering digunakan kepada mereka yang hadapi gangguan hubungan suami isteri. Ya! Sihir pemisah memang ada bila ia melibatkan pihak ke 3.

Tapi ramai orang tidak sedar, gangguan saka juga banyak menyebabkan seseorang menghadapi masalah hubungan suami isteri. Kes ini adalah paling banyak. Namun kedua-duanya memiliki sikap yang sama iaitu tak mahu berubat. Maka cara yang paling mudah ialah gunakan Bidara Drop n Drink. Sila rujuk panduan dalam blog saya.

Bidara Drop & Drink

cara membatalkan sihir pemisah

Kedua-dua masalah ini akan anda dapat tahu bahawa anda ada gangguan sihir pemisah bila rasa mual, nak muntah atau rasa jiwa yang macam-macam bila dengar ayat di bawah :

Kepentingan mengawal emosi

Emosi tak boleh kawal dan sering bersikap kasar memang tanda jantung seseorang dikuasai oleh gangguan jin. Selalunya orang seperti ini hilang sifat rasional. Semua perkara rasa tak puas hati dan rasa nak marah sahaja. Ya ia memang mencabar. Banyak bersangka buruk dengan orang yang paling dekat dengan kita terutama suami/isteri/anak-anak dan rakan taulan.

Orang yang rajin beribadah, baca quran, zikir & berpuasa bukan jaminan ia bebas dari gangguan jin bila ia tidak mampu kawal emosi marah dan sedih dalam konteks orang yang sering bersikap kasar ini.

Jangan salah faham! Maksud saya, bila seseorang mula baca Quran, maka gangguan mula keluar dari diri seseorang, jin juga mula lari.

Tapi, bila anda mula bersikap kasar seperti marah-marah semula atau sedih-sedih, ditambah pula dengan sikap yang melampau-lampau, jin akan boleh masuk semula dalam jantung anda dan anda sakit semula.

Sebab itu kenapa anda tak sembuh-sembuh.

Mohonlah Rahmat pada jantung anda!
Sekian, salam hormat dari saya.

ustaz zul, about me

Ust Zul hilmei Mohamad Rohani

Founder Bidara Specialist

emosi terganggu

Set Atasi Emosi Terganggu – Step 3 (Final)

Cara Guna Set Emosi Terganggu Step 3 (Lengkap) Set ini mengandungi 4 item penting 1. Bidara Feminine Untuk Emosi Terganggu https://www.youtube.com/watch?v=f_lOXAij32khttps://youtu.be/04bR_GIgSzY Cara Guna Bidara Feminine

Read More »
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Anda Mungkin Juga Berminat

Tanda Sihir Sudah Hilang
Jenis Masalah

5 Tanda Sihir Sudah Hilang

Tanda Sihir Sudah Hilang lepas Guna Bidara Specialist 1) Kestabilan Emosi Emosi merupakan kayu ukur paling penting bagi menentukan adakah anda benar-benar stabil dalam menghadapi

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *