Panas Baran Datang Bertalu-talu, Sukar dikawal?

Panas Baran Sebab Keturunan Atau Gangguan Jin?

panas baran

SOALAN :

Baran/Pemarah boleh sembuh ke?

Assalamualaikum

Ustaz, macam mana nak bagi kurang sikap baran dan pemarah ?

JAWAPAN :

Marah jalan iblis kuasai manusia

Waalaikumussalam.

Panas baran merupakan laluan iblis untuk menguasi manusia. Seseorang yang rajin solat, baca Quran, solat tahajud atau apa jua amalan yang baik, namun jika gagal kawal, ia berada dalam risiko kena gangguan jin/ sihir. Jin tahu kelemahan manusia bila marah ia berada di luar rasional kamanusiaan. Segala perkara yang buruk bila dipromosi ketika marah, ia akan bertindak dengan segera tanpa memikirkan apa jua risiko.

Perbanyakkan selawat

Amalan yang paling ampuh untuk anda tangani masalah marah adalah Selawat. Selawat yang paling baik untuk anda amalakan ialah Selawat Ibrahimiah. Ingat! Masa anda amalkan selawat ini, anda perlu lakukan dengan tenang dan fokus. Jika anda gopoh, nak cepat baca, nak kejar angka berapa ribu kali, ini tanda amalan selawat yang anda lakukan masih dikuasai oleh iblis. Ini disebabkan gopoh merupakan laluan iblis melalaikan manusia dalam melakukan kebaikan.

selawat ibrahimiah

Panas baran boleh sembuh

Sebagai ikhtiar, jika yang panas baran ni dari anda sendiri, anda boleh gunakan Utrujah Perfume untuk anda hidu aromanya bila terasa nak marah sambil membaca selawat. Ia boleh bantu untuk kawal panas baran anda. Bidara Drop n Drink juga boleh bantu kawal diri anda dari sikap tersebut.

1. Bidara Drop & Drink

cara membatalkan sihir pemisah

2. Utrujah Perfume

utrujah perfume

Jika yang baran ini adalah orang lain seperti isteri, suami, anak atau sesiapa sahaja, Bidara Drop n Drink boleh bantu atasi masalah panas baran mereka yang bermasalah. Mulakan dengan setitis Bidara Drop n Drink bagi secawan air mineral atau air manis. Jika masak nasi, anda boleh titiskan 3 titis sahaja dengan membaca selawat kepada Rasulullah S.A.W..

Wallahu A’lam
Sekian, salam hormat dari saya.

ustaz zul, about me

Ust Zul hilmei Mohamad Rohani

Founder Bidara Specialist

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Anda Mungkin Juga Berminat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *