Gegata Kulit dan Kerap Mimpi Orang Yang Dikenali

Gegata Kulit Timbul Bila Nak Maghrib, Tidur Pula Kerap Mimpi Orang Dikenali

Adakah gegata kulit dan mimpi ada kaitan?

gegata kulit

SOALAN :

Assalamualaikum ustaz.

Boleh saya bertanya? Jika kita bermimpi seseorang yang kita kenal bersama anak saudaranya (lingkungan umur 3 tahun), adakah itu dikira kita ni ada gangguan sihir atau jin?

Berada di bangunan tinggi

Satu lagi, baru baru ni saya ada bermimpi, seperti berada dibangunan tinggi tetapi ada ramai juga orang. Keadaannya seperti hendak selamatkan diri. Dan waktu itu, saya seperti ditolak terjun ke bawah. Orang lain pun saya nampak buat perkara yang sama. Apa petanda tu semua ya ustaz?

Terkena gegata?

Sebelum ini, tahun lepas sejak bulan 6/7 saya ada terkena gegata kulit . Yang saya sendiri tak tahu puncanya, makin lama makin kerap mengganggu. Gegata kulit ni timbul tak kira waktu, lagi-lagi waktu nak dekat maghrib dan bangun subuh. 

Cuma masa bulan 6 tahun ni, benda tu dah beransur hilang sejak baru baru ni. Cumanya ada masa saya perasan, gegata kulit tu muncul juga tapi macam tak jadi nak timbul banyak macam sebelum ni. Apa maksudnya ya?

Semua ni berlaku tahun ni ustaz. Harap ustaz dapat beri pencerahan. Terima kasih..

JAWAPAN :

Berwaspada jika kerap mimpi orang yang sama

Jika hadapi masalah gegata kulit dan dalam masa yang sama kerap bermimpi orang yang sama, saya nasihatkan anda berwaspada dengan orang tersebut.

Jangan lakukan sebarang tuduhan tanpa bukti, sebaiknya mengambil sikap berhati-hati dan lakukan siasatan. Jika ada masalah, selesaikan dengan cara yang baik.

Amalkan ayat ini

doa bingung menentukan pilihan

Anda boleh amalkan Surah Syuarak ayat 83, bagi mengetahui masalah yang anda hadapi. Semoga anda akan dapat petunjuk dari Allah.

Panduan membaca boleh klik di sini.

Gegata kulit yang timbul waktu maghrib tanda gangguan jin

Masalah gegata yang tiba-tiba muncul terutama bila tiba pada salah satu dari 3 waktu gangguan iaitu maghrib, sedikit sebanyak ada kaitan dengan gangguan jin. 

Walahhu A’lam

Sekian, salam hormat dari saya.

ustaz zul, about me

Ust Zul hilmei Mohamad Rohani

Founder Bidara Specialist

keresahan

Keresahan Selepas Bermimpi

Bermimpi Aneh Sehingga Menyebabkan Keresahan ? Tentang seseorang yang mengalami mimpi yang menyebabkan keresahan. Lalu apa yang terjadi ? SOALAN : Mimpi pintu rumah di

Read More »
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Anda Mungkin Juga Berminat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *