Jangan Terpedaya Dengan Dunia Scan Pesakit Jarak Jauh

Pesakit Jangan Terpedaya Dengan Dunia Rawatan Palsu

Awas! Jangan terpedaya. Pesakit selalu termakan dengan kata-kata manis yang memikat mangsa dengan masalah yang dihadapi.
Bila anda terjebak, jangan terpedaya dengan dunia bisikan mereka.

jangan terpedaya dengan dunia

SOALAN :

Dakwa qarin saya bercinta dengan qarin suami orang lain

Assalamualaikum ustaz. Saya ada sedikit kekeliruan yang saya perlukan penjelasan dari org yang berilmu. Takut terpesong akidah dan fahaman. Harap ustaz dapat bantu saya?

Macam ni ustaz. Pada tahun 2014, ada satu profile di facebook (mendakwa melakukan rawatan shifa) menghantrar mesej saya mengatakan masa dia rawat seorang pesakit, didapati qarin saya bercinta dengan qarin suaminya, menyebabkan dia tak mahu bersama dengan isteri. 

Dan suruh saya melakukan ‘pembersihan’, kena mandi di sungai terpencil, di antara waktu asar ke magrib, dengan berpakaian ihram dan disuruh bawak seorang lelaki yang boleh menjaga aib, nama dalam sanat hassan, ali, uthman atau ada beberapa lagi (saya tak ingat).

Paksa saya lakukan 'Pembersihan'

Saya pun anggap benda tu mengarut dan abaikan tanpa balas. Sehinggalah baru-baru ini dia mesej balik, cakap diri saya tak bersih dan perlu lakukan ‘pembersihan’ mandian tersebut dan banyak masalah timbul dalam hidup saya disebabkan hal tersebut termasuk masih belum berzuriat. Dan kebetulan saya memang sedang menghadapi ujian berat dalam rumahtangga pada masa tersebut. Dia cakap masalah saya akan bertambah rumit.

Saya Pun Reply Begini :

“Terima kasih atas ingatan.
Sesungguhnya semua ujianku datang dari Allah dan hanya kepada dia tempat aku mengadu dan meminta pertolongan. In shaa Allah.”

Tapi dia masih ulang cakap berhati-hatilah dirimu masih belum bersih.

Saya memang tak percaya ustaz. Sungguh tiada kuasa lebih dari Allah tapi saya takut kalau ada apa-apa yang ilmu yang saya tak tahu. Melalui bacaan, qarin tu adalah jin yang bersama manusia dan hasut kita buat jahat.

Dan cara elak dengan memperbanyakkan solat, ibadat dan bertakwa. Tapi adakah ilmu syifa yang sampai kena mandi-mandi macam ni ustaz?

Disuruhnya pula pergi dengan mana-mana lelaki dgn nama berkenaan untuk buat mandian tu, kemudian solat hajat, dan tidur dalam pakaian ihram. Takkan la saya nak pergi berteman dengan lelaki lain sedangkan sudah bersuami dan sampai sekarang dia akan mesej saya suruh berhati-hati dan kata saya tak bersih.

Dan bagaimna cara saya nak periksa jika benar diri saya bermasalah ustaz?

JAWAPAN :

Jangan terpedaya dengan dunia penipuan

Waalaikumussalam.

Saya ucapkan tahniah sebab tidak terpedaya dengan macam-macam andaian yang bukan-bukan. Jika orang awam yang tiada ilmu pasti terus ikut apa yang disarankan. Jangan terpedaya dengan ajakan seperti ini.

Bila dia suruh mandi di sungai terpencil waktu senja hingga maghrib tu tanda apa yang disarankan tu mengarut. Lebih-lebih lagi waktu yang disarankan ialah waktu jin sedang aktif. Kalau mandi waktu tu, kemudian keluar pula dengan bukan suami. Memang cari pasal.

Lakukan Amalan Ini Jika Sering Rasa Bingung

Apa pun abaikan sahaja mesej ini. Barangkali yang mesej awak tu orang yang kenal awak dan tahu masalah awak guna nama orang lain, sekali lagi jangan terpedaya dengan muslihat begini. Boleh block nama dia terus jangan pening.

Lakukan amalan di bawah dengan tenang jika sering Rasa Ragu, Tidak Yakin, Bingung dan Tiada Keputusan :

رَبِّ هَبْ لِي حُكْمًا وَأَلْحِقْنِي بِالصَّالِحِينَ

*Wahai Tuhanku, berikanlah aku keputusan/petunjuk (apa sebenarnya yang berlaku) dan hubungkanlah aku dengan orang-orang yang soleh*

Surah Ash-Shu’arak, Ayat 83

Baca 100 kali selepas Solat Subuh dan Asar. Nak baca waktu lapang pun boleh.
Bila baca sertakan dengan maknanya di atas. Minta dan fokus betul-betul pada Allah insha Allah akan ada jalan keluar.

pulangkan sihir, cara membatalkan sihir pengasih

Sekian, salam hormat dari saya.

ustaz zul, about me

Ust Zul hilmei Mohamad Rohani

Founder Bidara Specialist

pusat rawatan darussyifa

Tanpa Ke Pusat Rawatan Darussyifa?

Takut Ke Pusat Rawatan Darussyifa Sebab Covid 19 https://www.youtube.com/watch?v=tLVecyFGRJQ  Covid 19.: Berubat tanpa ke pusat rawatan darussyifa? Ya, pesakit kini boleh lakukan sendiri di rumah

Read More »
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Anda Mungkin Juga Berminat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *