Haid Tidak Teratur Sebab Gangguan Jin Atau Sihir?

Haid Tidak Teratur? Bukan Gangguan Semata-Mata

Persoalaan tentang masalah senggugut & haid tidak teratur yang dihadapi si isteri. Apakah benar gangguan boleh sebabkan kitaran haid tidak teratur?

haid tidak teratur

SOALAN :

Assalamualaikum ustaz, saya mula sedar saya sakit pada april lepas. Sudah 4 ke 5 tempat juga berubat dan perawat-perawat ada mengatakan terdapat gangguan pada saya dan isteri.

Sakit dada & badan bisa

Saya rasa sakit pada dada sebelah kanan dan baru-baru ini saya rasa sakit di dada kanan serta dada kiri juga. Bisa-bisa seluruh badan terutama di bahagian tengkuk, belikat dan kadangkala di bahagian kaki hingga ke tapak kaki.

Isteri sakit bahagian perut & pinggang

Isteri pula sakit di bahagian perut dan pinggang, haid tidak teratur dan senggugut yang sakit sangat katanya. selain itu juga isteri sering sakit di bahagian belakang kepala sebelah kanan sebelum bahagian tengkuk. Apakah solusi cadangan ustaz untuk permasalahan saya ini ya? Terima kasih atas bantuan ustaz inshaa Allah.

JAWAPAN :

Waalaikumussalam.

Apa yang isteri tuan alami adalah kesan daripada emosinya yang tidak stabil. Ini dapat diketahui apabila perjalanan haid tidak teratur. Jika isteri tuan seorang yang sangat sensetif, tidak boleh silap cakap akan jadi masalah jika tidak dijelaskan.

Bantu tangani emosi adalah nafkah

Kena berhati-hati bila bercakap dengan isteri, agar dia tak terasa. Tuan kena belajar bahasa yang diluahkan isteri tidak akan sama dengan apa yang ada di dalam hati. Sila rujuk pakar dalam memahami bahasa wanita. Bagi lelaki ia kerja yang rumit, tapi ia boleh di atasi dengan sifat sabar inshaa Allah bagi membantu mengelakkan masalah haid tidak teratur yang dialaminya.

Nafkah batin ini jarang ditunaikan

Bila emosi tak stabil dan haid tidak teratur memang akan timbul senggugut. Tanda senggugut yang ada kaitan gangguan jin, perut akan kembong bila senja dan tengah malam. Ataupun selepas seseorang itu sedih dan marah. Memberikan nasihat yang baik merupakan salah satu nafkah batin seorang suami kepada isterinya. Nafkah ini jarang ditunaikan oleh kebanyakan suami. Saya doakan tuan berjaya hadapi ujian ini dengan baik.

Kes ini saya cadangkan 3 item yang boleh bantu atasi masalah tuan & isteri iaitu :

1. Utrujah Perfume

utrujah perfume

2. Bidara Drop & Drink - Senggugut & Haid Tak Teratur

cara membatalkan sihir pemisah

3. 7 Telaga Raudhah- Atasi Fikiran Negatif

murah rezeki, sihir

Wallahu A’lam
Sekian, salam hormat dari saya

ustaz zul, about me

Ust Zul hilmei Mohamad Rohani

Founder Bidara Specialist

gangguan stress

Set Gangguan Stress All-inclusive 1 Set

Gangguan Stress Cara Guna Set Gangguan stress mengandungi 3 item penting 1. Bidara Feminine Untuk Gangguan Stress https://www.youtube.com/watch?v=f_lOXAij32khttps://youtu.be/04bR_GIgSzY Cara Guna Gel Mandian Bidara Feminine Cara

Read More »
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Anda Mungkin Juga Berminat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *